top of page

CALCIET

Calciet wordt beschouwd als een dynamiserend en reinigend mineraal van energieën.

 

Er wordt gezegd dat het perceptie en intuïtie opent, waardoor het bewustzijn en paranormale vermogens worden geopend. Ontspant de geest en bevordert het zelfvertrouwen.

 

Op genezingsniveau zou het het immuunsysteem, de botten en gewrichten versterken en wonden en huidaandoeningen helpen genezen.

 

Calciet is er in meerdere kleuren, elke kleur wordt meestal gebruikt in de bijbehorende chakra.

Blauwe Calciet is een ontspannende en gladde steen. Het bevordert communicatie en expressie.

De gouden calciet wordt meestal gebruikt in het 3e en 7e chakra, voor bewustzijnsverruiming en om meditatie te bevorderen.

Oranje calciet is een stimulerende steen die wordt geassocieerd met de onderste chakra's. Op genezingsniveau wordt gezegd dat het de darmen, het voortplantingssysteem en de blaas bevordert.

Optische calciet of ijslandspaat is een steen van reiniging en visie. Helpt de ogen te genezen en migraine te verminderen.

Roze calciet heeft een zachte, liefdevolle energie. Bevordert eigenwaarde en zelfvertrouwen. Het is rustgevend en zeer geschikt voor kinderen.

Groene calciet wordt beschouwd als een fysieke en mentale helende steen. Helpt de geest in balans te brengen en nieuwe situaties aan te gaan.

Violette calciet, ook wel kobalt-calciet genoemd, is een steen die verbindt met vreugde en positieve gedachten bevordert. Het kan samen met amethist in het 6e chakra worden gebruikt.

IMG_20221125_085341.jpg
bottom of page