top of page

Onderhoud stenen

pexels-thirdman-6957181.jpg
IMG_20221211_132619.jpg

Daar we onze kristallen dagelijks gebruiken om te helen en om negatieve energie op te nemen is het van groot belang dat we ze op regelmatige basis reiningen en terug opladen.

Er zijn verschillende manieren en we moeten er tevens rekening mee houden dat niet alle kristallen op dezelfde manier kunnen behandeld worden.

Water - hou de kristallen enkele minuten onder vers stromend water.  Opgelet ! Niet alle kristallen zijn hiertegen bestand,

Het reinigen van kristallen kan ook met water maar voor de poreuze beter een droge doek gebruiken.

Kristallen - je kan kristallen ook opladen met Seleniet. 

Door de kristallen op Seleniet te leggen worden deze gereinigd en opnieuw opgeladen. Voor juwelen is de Seleniet bowl handig in gebruik.

Bergkristal kan hiervoor ook gebruikt worden.  De kristallen worden dan op bergkristal steentjes gelegd, de Abalone schep is hier ideaal voor.

Maanlicht en zonlicht - leg de kristallen in het licht van de volle maan of leg ze in de zon van s'morgens tot s'avonds.  Hier wel rekening houden dat sommige kristellen zoals de amethist in fel zonlicht kunnen verbleken.

Smudgen - hier heb je een stick van salie of palo santo voor nodig.  Hou de kristal in de rook en de energie van het kristal wordt gereinigd.

bottom of page